100 jaar W.F.Hermans

-26 augustus 2021

Op 1 september 2021 is het precies honderd jaar geleden dat de schrijver Willem Frederik Hermans geboren werd.
In Glas in lood gidst de nieuwe schrijver Marc Schoorl, voormalig redacteur van de legendarische WFH-verzamelkrant, op eigenzinnige en originele wijze door het oeuvre van deze vaak zwartgallige en soms ook heerlijk satirische schrijver.


Een megacoole grootouder
24-06-2022 Op zoek naar een leuk cadeau voor het goede schoolrapport van je kleinkind? Gameboek-Schaduwkraai .. en het zet nog aan tot lezen ook!

Stachanovist Stijn Streuvels: hard werken loont
21-06-2022 Goed dat er bij alle Timmermans-gekte rond de heruitgave van ‘Boerenpsalm’ ook aandacht gaat naar Stijn Streuvels, een internationale auteur met universele thema’s.

Het onvolprezen ‘Boerenpsalm’
17-06-2022 Timmermans’ zinnen nemen we vandaag als een medicijn dat ons beetje bij beetje doet afkicken van ons jachtig leven. Een verkwikking! En dat verklaart ten dele het succes.

Het gesluierde leven van een tienermeisje in Iran: Shohreh Feshtali
16-06-2022 Gesluierde jaren: een autobiografische roman waarin de auteur de jaren beschrijft die zij leefde onder het wrede bewind van de islamisten.

Hoe Donald Muylle de weg wijst naar een betere wereld
12-06-2022 Volgens Kris Peeters leidt blinde consumptiedrang tot een ecologische catastrofe. Hij formuleert geloofwaardige alternatieven.


Lees meer van