De rest van ons leven?

Vl@s boekenteam-20 mei 2022

Fredo Santoro migreert als kleine jongen van Italië naar Engeland. Daar groeit hij op in een warme Italiaanse gemeenschap van kappers en ijsverkopers, tot de Tweede Wereldoorlog uitbreekt en Mussolini de kant van de Nazi”s kiest. Italianen worden in Engeland plots verdacht en de regering geeft opdracht alle mannen te deporteren. Fredo verstopt zich en ontsnapt aan de razzia’s, maar zijn vader niet.

Fredo is verloren na de dood van zijn vader, en duikt onder op het Engelse platteland, waar hij verliefd wordt op Penny.
Als Penny’s verloofde terugkomt van het front, moet Fredo opnieuw vertrekken. Hij belandt in het arme zuiden van Italië, waar hij schoorvoetend de ware liefde vindt en zich ontfermt over een jongen wiens ouders in België in de mijnen werken.
Een verhaal over groeien, met alles wat daarbij hoort: missen, zoeken, een thuis vinden.

De Vlaamse Els Beerten kennen we van haar  bekroonde klassieker Allemaal willen we de hemel.
‘Oorlog pakt de mensen hun leven af’, schrijft ze in haar nieuwste roman De rest van ons leven.
Wellicht heeft ze nooit kunnen denken hoe pijnlijk en actueel dit klinkt anno 2022.

‘Elke oorlog trekt de wereld scheef’.
Uiteindelijk lopen we allemaal verloren, is zowat de conclusie van het boek. In hoeverre heb je vat op je eigen leven of in hoeverre wordt je leven gestuurd?

De rest van ons leven is ons boek van de week – verkrijgbaar in onze webwinkel tegen een tijdelijke voordeelprijs.

Bestel hier je exemplaar

Vl@s boekenteam


Een megacoole grootouder
24-06-2022 Op zoek naar een leuk cadeau voor het goede schoolrapport van je kleinkind? Gameboek-Schaduwkraai .. en het zet nog aan tot lezen ook!

Het onvolprezen ‘Boerenpsalm’
17-06-2022 Timmermans’ zinnen nemen we vandaag als een medicijn dat ons beetje bij beetje doet afkicken van ons jachtig leven. Een verkwikking! En dat verklaart ten dele het succes.

Neen, ik ben geen witte man
08-06-2022 Ik ben geen witte man is één klemmend logicavat vol voorbeelden van uitspraken en quotes uit de werken van de woke-narcisten uit Vlaanderen en Nederland, met een fijne scalpel gefileerd.

Het leven als ontwenningskuur
03-06-2022 Stel je voor dat je om dood te gaan eerst moet afkicken van het leven. Erger, stel je voor dat het leven op zich alleen maar een ontwenningskuur is om uiteindelijk te kunnen sterven.

Acht bergen als existentiële vraag
27-05-2022 Opnieuw in de kijker door de verfilming en presentatie op het filmfestival van Cannes: De acht bergen!


Lees meer van Vl@s boekenteam