Het onvolprezen ‘Boerenpsalm’

Vl@s boekenteam-17 juni 2022

‘Voel u gezegend, want in uw handen ligt een roman uit 1935 die jarenlang niet verkrijgbaar was, maar die tot de mooiste van de Nederlandse letteren behoort. Timmermans’ taal ademt grond, lucht en licht, en zijn zintuiglijke verrassingsmetaforen zijn minielektroshocks die de lezer bij de les houden. Ze zorgen voor een lach, verwondering, een kleine duizeling. En soms zijn ze zo mooi dat ik er een spel van maak ze in mijn gesprekken binnen te smokkelen. […] Het vitalisme van Boerenpsalm komt aanwaaien uit een onaangetast, verdwenen Vlaanderen. Mede daarom verschijnen Timmermans’ zinnen vandaag als een medicijn dat ons beetje bij beetje – consequent innemen tot de roman uit is – laat afkicken van het jachtige leven dat het onze is. Genereus schenkt het ons wat broodnodige aarding.’– Aldus het aanprijzen van successchrijver Bart van Loo, bekend van De Bourgondiërs.

Wat wil u dat wij er dan nog meer aan toevoegen?
Er zijn de vaak intrigerende beelden van Koen Broucke, die overigens uitgebreid overdoet wat hem was voorgedaan. Timmermans tekende voor Boerenpsalm namelijk negen vignetten, zoals in middeleeuwse handschriften: verluchtingen, toen bij het begin van elk hoofdstuk. Broucke heeft er ruim vijftig gemaakt, en daar zitten parels bij, aldus Doorbraakcolumnist Siegfried Bracke.
Zo wordt een boek meer dan een boek.

Boerenpsalm is verkrijgbaar in onze webwinkel: als boek van de week tijdelijk tegen een voordeelprijs van €27,00
Bestel hier je exemplaar!

 

 

 

Vl@s boekenteam


Eén lange sprint: Wout van Aert!
12-08-2022 De wonderlijke prestaties van Wout van Aert als één lange sprint

CURIE: een familie met vijf Nobelprijzen!
29-07-2022 De familie Curie: drie sterke, vrijgevochten vrouwen. Een boeiend verhaal.

Kraak de code
22-07-2022 De derde verzameling van tachtig roosters vol delfische taalgeestigheden en sibillijnse woordwitzen van Karel Vereertbrugghen.

Boris Johnson: Held of schurk? Gek of geniaal?
15-07-2022 Boris Johnson: een intiem, meeslepend en onthullend portret van de eigenzinnigste bewoner van 10 Downing Street sinds Winston Churchill.

Drie grootmoeders, drie
08-07-2022 De tragische lotgevallen van 3 sterke vrouwen - gebaseerd op de grootmoeders in het leven van auteur Hilde Van Mieghem.


Lees meer van Vl@s boekenteam