De nieuwste van Diane Broeckhoven: De souffleur – in promotie

Herre Daelemans-25 maart 2021

Diane Broeckhoven startte haar carrière met het schrijven van kinder- en jeugdboeken. Het dagboekje van Matthijs is wellicht het bekendste, waarvoor ze meteen literaire prijzen ontving.

Onvermijdelijk zette ze de stap naar het ‘grote werk’. Zo werd haar novelle De buitenkant van Meneer Jules een haast onmiddellijk kassucces. De Duitse vertaling werd voor onze normen een gigantische bestseller met 300.000 verkochte exemplaren. Het boek kwam terecht op de longlist van de Ako-literatuurprijs en werd bewerkt tot diverse theaterstukken.

Er zijn ook ver gevorderde plannen voor een filmbewerking. Om maar te zeggen, Diane weet van wanten!

Ondertussen ontpopte zij zich tot een sterk geëngageerde schrijfster die de grote levensvraagstukken niet uit de weg gaat.

In haar nieuwste boek De souffleur dat we u graag als ons boek van de week voorstellen tegen een tijdelijke voordeelprijs, gaat het hoofdpersonage terug naar verre jeugdherinneringen.

Suzanne (66 j) komt op de voorpagina van een streekkrant met haar hoogste zonnebloem van de wijk. Even later ontvangt ze een postkaart met een foto van de beroemde zonnebloemen van Van Gogh en een onbekend telefoonnummer. De nieuwsgierigheid wint het en wanneer ze het nummer belt, lijkt ze opeens opnieuw 16.

De stem die ze hoort, voert haar terug naar verre, bijna vergeten herinneringen: de dood van haar zusje, een klasgenoot die voor een ander kiest en vooral Onno, de souffleur. Haar ontwakend verlangen maakt haar broos en breekbaar als het glazen speelgoed in het toneelstuk waarin ze speelt.
Na 50 jaar besluit ze Onno opnieuw op te zoeken.

Diane Broeckhoven oogst unaniem lof voor haar uitgepuurde taal en haar scherp inlevingsvermogen.

U vindt De souffleur in onze VL@s boekenshop  (boeken@vlaamseactievesenioren.be)– nu een week lang tegen een tijdelijke voordeelprijs.
Alvast veel leesplezier!

Bestel hier uw exemplaar, tijdelijk tegen 10% korting

 

Herre Daelemans

Opgeleid in de beste tradities van de Frankfurter Schule en aanverwanten, voorbestemd voor een journalistieke boerenstiel. Eieren voor zijn geld, echter.

De schaduw en het licht
10-06-2022 'Nieuweling' van Marion Bruinenberg is heel gewoon een heel mooi debuut: een sterk verhaal, met liefde voor taal geschreven, dat je met plezier leest en blijft lezen.

Een wrang sprookjesverhaal
08-04-2022 In zijn roman beschrijft David Diop hoe een achttiende-eeuwse onderzoeker het superioriteitsgevoel van het verlichte Europa betwijfelt.

Adem.. niet vergeten!
21-01-2022 Als hoofdarts van het ziekenhuis wordt Filiep Bataillie meegesleurd in een rollercoaster van paniek, vriendschap, emotie en uitzonderlijke maatregelen. Tot hij zelf positief test ...

Een boek als een ijsroomtaart
07-01-2022 De veelgeprezen Franse auteur Miguel Bonnefoy verhaalt in de uitbundige familievertelling Erfgoed over vier generaties immigranten in Chili wier levens stuk voor stuk geraakt worden door de grote historische gebeurtenissen van de twintigste eeuw.

De wintergeest
24-12-2021 Een sfeervolle vertelling in een mooi cadeau-uitgave!


Lees meer van Herre Daelemans