Spannende boekenweken

Herre Daelemans-4 juni 2021

Volgens de Hollandse Hebban Top 100 blijken tegenwoordig thrillers beter te scoren dan de categorie literatuur. Mensen hebben in lockdowntijden duidelijk behoefte aan wat spanning in de dagelijkse sleur van het thuis-telewerken.

Na het ongebreideld succes van de tv-serie The killing kregen ‘detectiveboekjes’ uit het Hoge Noorden meteen het label ‘scandi-thriller’. En ja, er verschijnt daarvan nogal wat op de boekenmarkt. Deze eerste jaarhelft alleen al hits als Rookgordijn, Tuva-De jacht, De trouwe lezer, De duisternis tussen ons, Poolnacht, Dodenmasker … Al willen we geen oneer doen aan de ouwe getrouwe Britse thrillerauteurs als Kerr, Galbraith, McGuire, Banville en Fields om deze maar te noemen. En er is zoveel meer, ook in ons eigen taalgebied.

Voor de spannende boekenweken kiezen we voor meer dan een ‘gewoon’ spannend boek: meer dan een thriller dus.
We bieden de volgende weken een niet zo meteen voor de hand liggende selectie boeiende boeken aan tegen de ronde promotieprijs van €20,00. Wie uit onderstaande selectie meer dan één boek kiest, geniet ook nog extra van gratis verzending

Lichtwachters in een vuurtoren op een eenzaam gelegen eiland verdwijnen op mysterieuze wijze. Twintig jaar later komen verborgen geheimen aan het licht: alsof ze gewacht hebben op het licht. Obsessie en isolatie. Even adembenemend als de kolkende zee. Leverbaar vanaf 10 juni.
De lichtwachters – Emma Stonex

 

Veel meer dan een gewone ‘whodunit’. Een dode in een Utrechtse sloot leidt naar Baskenland, paleontologie en een rits deskundige wetenschappers, verboden boeken, Franse 18de-eeuwse revolutionairen, de Israëlische veiligheidsdienst, martelingen en corrupte Spaanse politieagenten. En een moordonderzoek. Meer dan een thriller dus!
Monstrum – Miquel Bulnes

 

Historische romans, gebaseerd op feiten ondersteunen altijd de leeservaring.  Zeker wanneer je je in een ware Hitchcock-film waant. Een Duitse eenzame immigrant in Amerika verzeilt tegen zijn wil in een Duits spionagenetwerk, terwijl hij zich alleen maar voor zichzelf wil verstoppen. En het is onmogelijk niet te zien hoezeer het politieke klimaat van radicalisering, nepnieuws en racisme van die jaren zijn echo lijkt te hebben in de Verenigde Staten van nu.
De drie levens van Josef Klein – Ulla Lenze

 

De auteur van de succesvolle De Killing-TVserie, David Hewson, roept in zijn elegante schrijfstijl de spanning en dreiging van het door de nazi’s bezette Venetië overtuigend op. Hoofdfiguur Paolo verbergt voor de nazi’s een voortvluchtige Joodse broer en zus. Hij speelt daarmee met vuur, zeker wanneer ook zijn zus in het Venetiaans verzet actief wordt. En plotseling meer dan alleen haar leven op het spelin gevaar komt ..
De engel van Venetië – David Hewson (erg mooie cover overigens)

 

Na de dood van hun moeder; keren drie broers met de urne terug naar het vakantiehuis aan het meer, waar zich  twintig jaar eerder een tragedie afspeelde. Nu zijn ze jongemannen, uit elkaar gegroeid, maar nog altijd verbonden door een gedeelde geschiedenis van strijd om de aandacht van hun vader, en om de onvoorspelbare liefde van hun moeder.
De overlevenden – Alex Schulman

 

Wat is er precies gebeurd met die machtige man die vijftien jaar geleden op het eiland was? En met de ontdekking in de jungle, en het vermoorde meisje? Kraaien in het paradijs is een toekomstsprookje, maar ook een nachtmerrie van deze tijd. Een bedrieglijk lichtvoetige, ingenieus geconstrueerde roman over eenzaamheid, machtsmisbruik, klimaatverandering en afbrokkelende beschaving.
Kraaien in het paradijs – Ellen de Bruin

 

Een verbijsterende literaire thriller rondom historische personages en een waargebeurde zaak die de loop van de geschiedenis had kunnen veranderen.Het is 1931 en in het appartement van Adolf Hitler, wordt Geli Raubel dood gevonden. Zij is niet alleen Hitlers nichtje, maar ook zijn minnares en hoewel alles wijst op zelfmoord, zijn er een heleboel mensen die een goede reden hebben om haar te willen vermoorden.
De engel van München –  Fabiano Massimi

 

Er verdwijnt steeds meer: vogels, boeken, bloemen. De geheugenpolitie heeft als taak ervoor te zorgen dat wat verdwenen is, vergeten blijft. Vervolgingen zijn aan de orde van de dag.
Wanneer een jonge schrijver ontdekt dat haar redacteur in gevaar is, maakt ze een schuilplaats onder haar vloer om hem te verbergen.
De geheugenpolitie – Yoko Ogawa

 

Deze selectie is verkrijgbaar in onze online boekhandel en gedurende de Spannende Boekenweken tijdelijk te koop tegen de ronde prijs van €20,00. Bij afname van meer dan één boek geniet u van gratis verzending.  U kan elk boek boek ook beoordelen in de webshop. We zijn benieuwd!

Veel boeiend leesplezier!

 

Herre Daelemans

Opgeleid in de beste tradities van de Frankfurter Schule en aanverwanten, voorbestemd voor een journalistieke boerenstiel. Eieren voor zijn geld, echter.

De schaduw en het licht
10-06-2022 'Nieuweling' van Marion Bruinenberg is heel gewoon een heel mooi debuut: een sterk verhaal, met liefde voor taal geschreven, dat je met plezier leest en blijft lezen.

Een wrang sprookjesverhaal
08-04-2022 In zijn roman beschrijft David Diop hoe een achttiende-eeuwse onderzoeker het superioriteitsgevoel van het verlichte Europa betwijfelt.

Adem.. niet vergeten!
21-01-2022 Als hoofdarts van het ziekenhuis wordt Filiep Bataillie meegesleurd in een rollercoaster van paniek, vriendschap, emotie en uitzonderlijke maatregelen. Tot hij zelf positief test ...

Een boek als een ijsroomtaart
07-01-2022 De veelgeprezen Franse auteur Miguel Bonnefoy verhaalt in de uitbundige familievertelling Erfgoed over vier generaties immigranten in Chili wier levens stuk voor stuk geraakt worden door de grote historische gebeurtenissen van de twintigste eeuw.

De wintergeest
24-12-2021 Een sfeervolle vertelling in een mooi cadeau-uitgave!


Lees meer van Herre Daelemans